Sayın Başkanımız:

 

Kısa bir süre önce, Bodrumdaki yazlık evimizi Torba’ya nakletmiş bulunmaktayız. Torba’nın Bodrum’un en nadide semtlerinden birisi olduğu şüphe götürmez. Torba kısa bir süre önce sadece deniz kenarındaki bir şeritte gelişmekte iken artık bugün ana yolun iki tarafına yayılmış ve süratle genişlemektedir.

Ancak bu gelişmeye rağmen yolun her iki tarafinda satılık evlerin çokluğu da gözden kaçmamalıdır. Bizler bunun sebebini maalesef evimizi saıin aldiktan sonra anlamış bulunmaktayız.

Bodrum yarımadasındaki başka bütün semtlerin aksine, Torba’nın içerisinden çok işlek ana yol geçmektedir. Ve bu yolun yapısı, bu asırda kalıcı bir yol olarak kabul edilmeyecek bir şekilde, iri çakıllardan yapılmış olduğundan tahammül edilemeyecek bir gürültü yaratmaktadır. Ses tarafik sesi değildir. Yolun yüzeyinin kabalığından ötürü lastiklerin çıkarmakta olduğu sestir. Gürültü ancak işlek bir hava alanının yanında olabilecek derecede yüksektir.

Bodumun incilerinden Torba gibi nadide ve zor bulunabilecek bir sayfiye yeri içerisinden böyle kaba bir yolun geçmesi tabiatiyle planlayarak yapılmamış_ ve gelişmeden ötürü doğagelmiş bir problemdir. Ve bu problem yolun kenarına yakın olan bilhassa yolun üst tarafındaki evleri yaz aylarında oturulamaz bir hale getirmektedir. Bu acı hakikati siz de oraya geldiğiniz zaman aynen his edeceğinize eminiz.

Buna benzer bir tecrübeden geçen başka birçok yerler mevcuttur. Bunlardan bize en yakın misal olabilecek de Güvercinlik mevkiidir. Bu yola kadar, çok daha az gelişmiş olmasına rağmen, aynı tip yol gürültüsüne maruz kalmış olan Güvercinlik sakinleri, bu yıl bitirilmiş olan 3 Km. lik bir kısımdaki yol kaplamasının ince asfalta çevrilmesi ile sukûta kavuşmuşlardır.

Torba girişinde Zeytindalı lokantası önünden başlayarak, 3- 3.5 km. bir kısmın ince asfalt ile kaplandığında bu problem ortadan kalkacak ve sevgili Torba’mız ve sakinleri de laik  oldukları huzura kavuşabilecektir. Torba yolu yalınız ikili yol olduğundan masraf da Güvercinlik’dekinin yarısından az olacaktır.

Belediye Başkanlığına tekrar gelmenizden sonra yaptığınız hamleleri ve Bodrumdaki değişiklikleri ilgi ve takdir ile izlemekteyiz. Torabanın bu probleminin sizin de probleminiz olduğundan bu basit çözüme sempati ile bakacağınızı ümit etmekteyiz.

Gereken planlamanın yapılarak 2000 yılı mevsimi başlamadan bu hal çaresini tatbik etmek için tedbirler alınmasını başarabileceğinizi temenni ediyoruz.

Torba halkı bu başarınızdan dolayı size duvacı ve müteşekkir olacaktır.

Sıhhat ve başarılar diler, saygılarımı sunarım.

 

 

 

About The Author

0 Comments